NEI Therapie bij (huis)dieren
Doordat Lianne veel ervaring heeft in het werkgebied met verschillende diersoorten, door ervaringen opgedaan met een agrarische opleidingsachtergrond, als Kynologisch Instructeur, Kynologisch Masseur en Dierentolk, wil zij, dit in combinatie met NEI therapie ook dieren behandelen, want zij hebben net als ons mensen recht op balans. Dieren spreken niet in woorden hardop, maar met NEI en intuïtief communiceren kan Lianne toch een gesprek op gang krijgen, door met het onderbewustzijn van een dier contact te leggen en zo tot antwoorden komen.
Gedrag is altijd positief en ook altijd te veranderen!
ongeacht de leeftijd, de kwaliteit van de socialisatie, achtergrond, ervaringen of eventuele opgedane trauma's"
NEI is erg goed inzetbaar bij alle diersoorten, van kleine huisdieren tot grote huisdieren, van wilde dieren tot exotische diersoorten, NEI werkt bij iedereen.
Wanneer zou je NEI bij de dieren inzetten?
Als je als eigenaar of verzorger het idee heeft dat het dier niet lekker in zijn of haar vel zit, fysieke klachten heeft, gedragsveranderingen toont of zelfs gedragsproblemen heeft. Dan loont het om eens met NEI te onderzoeken over er emotionele blokkades zitten, wat de klacht in stand houd.
Denk eens bij klachten aan:
- Angsten, als bij onweer, vuurwerk, in/uit trailers stappen, alleen (thuis) zijn etc.
- Gedragsproblemen.
- Buitenlandse of moeilijke herplaatsers
- Moeite met (aan)leren van bepaalde commando's, gewenst gedrag etc.
- (On)zindelijkheid
- Allergieën.
- Vaccinaties en vaccinatieschade.
- Jeuk
- Huidklachten
- (Voedsel)toleranties
- Fysieke klachten, (langdurige)kreupelheid, oorproblemen, ontstekingen/zweren, vachtproblemen, ouderdomsklachten, mastitis, etc.
- Fokproblemen, bijvoorbeeld moeilijk drachtig worden.
- Problemen omtrent de geboorte of tijdens de dracht.want alles kan.
- Stervensbegeleiding.
Omdat de methode NEI een zachte methode is, is deze uitermate geschikt voor dieren, NEI bij dieren werkt ook snel, juist omdat dieren het zo 'makkelijk' los kunnen, maar ook willen laten.
Lianne is ook van mening dat gedrag altijd positief is en ook altijd te veranderen is, ongeacht de leeftijd, de kwaliteit van de socialisatie, herkomst of opgedane trauma’s. Gedrag is enkel een manier om iets kenbaar te maken, aan ongemak of juist plezier, hoe moet een dier anders communiceren als men hun gefluister niet verstaan.